Kindertolk coaching

              


Coaching voor ouders rond thema's met hun kinderen: (presentChild methode)


Kinderen spiegelen wie je bent; zowel de kanten die je kent, als de onbewuste, ongeleefde en ongeliefde kanten. Omdat ze nog heel puur en open zijn voelen ze haarfijn aan wat een zekere spanning of dissonantie veroorzaakt (in jou, op school, in de samenleving) en geven daar zonder nadenken expressie aan. Dat doen zowel onze babies, peuters, kleuters, schoolkinderen en pubers, de leeftijd maakt niet uit.

Het is al sinds het bestaan van de mensheid dat bewuste en onbewuste gedachten, gevoelens en gedragspatronen worden doorgegeven van generatie op generatie. En deze laten onze kinderen niet altijd de ruimte om zich gezond te ontwikkelen.

Wat er in deze tijd anders is, is de mogelijkheid tot bewustwording van deze patronen. Met jouw bewustwording kun je de cirkel doorbreken.


Je wilt dat je kinderen levenslustig zijn en emotioneel de ruimte hebben om te zijn wie ze zijn. Zelf wil je graag een liefdevolle en krachtige ouder zijn, die goed functioneert in de rol als opvoeder. De eerste stap in dit transformatieproces is dat je beseft dat je je kind dit kunt geven wanneer je eerst naar jezelf kijkt en de beroering in jezelf opruimt. Als ouder kun je in veel gevallen op deze manier zelf een sleutel zijn tot verandering in het welzijn van je kind.

Als je wilt uitvinden hoe je dit voor jezelf en je kind(eren) kunt doen, ben je welkom voor een kindertolk gesprek.


Het voordeel van deze methode is dat je veelal de essentie van het probleem terug brengt naar waar het begint en je je kind niet belast met het zoeken naar een oplossing in de verkeerde hoek. Jijzelf en je kind worden allebei geholpen. En als je eenmaal doorhebt hoe het werkt, kun je het steeds weer toepassen op je pad als ouder, om je weg uit lastige situaties te vinden.


Het 'traject' bestaat initieel uit 2 gesprekken van 60 a 75 minuten. In het eerste gesprek luister ik naar jouw verhaal over het probleem van je kind, aan de hand van een aantal vragen. Ik noteer dat en die vertraging geeft jou de gelegenheid om heel bewust te beschrijven wat je je kind ziet en/of hoort doen.

In het 2e gesprek kijken we samen nog eens opnieuw naar dat verhaal, om te ontdekken welke aspecten van jouw innerlijk leven je kind 'spiegelt' en waarin jij jezelf herkent.

Je kind is hier dus niet bij aanwezig.


Na dit traject kan ik je ondersteunen in jouw eigen proces via natuurcoachingsessies, of paardencoaching.


"Deze manier van kijken naar het gedrag van mijn kind, heeft mij geholpen om de liefde in die relatie stromend te houden". Ik ervaar het als een prachtige, liefdevolle manier van leren en samen groeien. We ontwikkelen ons samen; ik neem verantwoordelijkheid voor mijn gevoelens en ontlast mijn kind zo veel mogelijk van mijn projecties. Daardoor krijgt hij ruimte om zichzelf te zijn. Het is altijd weer een bron van inspiratie en de schoonheid ervan raakt mij diep. Ik ben dankbaar dat ik ook andere ouders en kinderen op deze manier een stukje mag voorthelpen op hun levenspad". (Angela)De antwoorden en oplossingen voor jouw vragen zitten in jezelf, diep vanbinnen. Via een kindertolktraject, het werk met de paarden, natuurcoachings en/of jouw authentieke bewegingen tijdens dansen in een groep, kun je dat onbewuste bewust maken en zicht krijgen op je eigen wijsheid.

Alles is met elkaar verbonden en deel van een groter geheel. Verander je een deel dan verander je het geheel. Dus jouw zorg voor jezelf is ook zorgzaamheid voor jouw leefomgeving (je kind, partner, samenleving, onze planeet).


Voel je vrij om te bellen voor meer informatie, of om een afspraak te maken. Via: gsm 0477-505954.
Ik schrijf mij via deze link graag in op de maandelijkse nieuwsbrief