Shared Soulfood

                

Shared Soulfood & Drums.Rouw is een essentiƫle menselijke ervaring. We rouwen allemaal diep in ons hart, in vele vormen. Acuut, of continue op de achtergrond aanwezig. We rouwen om het verlies van een geliefde, om het gemis van vrijheid, om het verlies van een job, van een huis .. We rouwen om de vernietiging en de verwaarlozing van onze planeet. Om delen van onszelf die nooit liefde gekend hebben. Om een verwachting over het leven, waar we mee geboren zijn, waar nooit aan voldaan is. We dragen het verdriet van voorouderlijke pijn, die opgeslagen is in ons lichaam. Elk verlies dat we ervaren vraagt erom dat we opnieuw een keuze maken voor het leven. Om het leven te kiezen, is het nodig om te rouwen, want alles waar we niet om gerouwd hebben zal in de weg staan tusssen onszelf en het leven.


In onze cultuur lijkt het alleen acceptabel als je je goed voelt en gelukkig bent. En als dat je niet lukt, voel je misschien dat je iets verkeerd doet, of heb je een gevoel van mislukking. Er is weinig tolerantie en ruimte voor verdriet en rouw. Als rouw geen plek heeft om gedeeld te worden, draag je het in stilte. Dit maakt je hart zwaar en je vervreemdt van jezelf en je omgeving. Want rouw is een diepe ontmoeting met de essentie van wie je bent. Als je rouw en dood uit de schaduw van je leven haalt, kun je je diep verlangen om te leven weer voelen, je herinneren wie je echt bent, waar je echt thuishoort en wat heilig voor je is. Er zit een grote vitaliteit in rouw. Het laat zien dat je ziel wakker is. Het is een 'reminder' van je liefde voor iets of iemand. Het verbindt ons en dat is voelbaar. Het maakt je heler, lichter en verbonden met het leven om je heen. Van daar uit kan er weer moeiteloos een diepe en oprechte vreugde en vrede ontstaan.

Met de intentie om rouw uit de schaduw van ons leven te halen en te delen met elkaar, organiseren we regelmatig een 'Shared Soulfood & Drums' avond, aan het vuur. Hiervanuit is een groep mensen ontstaan, die bereid is om samen rouw rituelen te doen. Zodat wanneer de ondersteuning van een ritueel nodig is, dit gevraagd kan worden en we samen een passend ritueel kunnen uitvoeren. Zo hoeft niemand zijn rouw in isolatie te dragen.

Zo kunnen we ook terug leren om in symbolen te denken en onszelf met behulp van de kracht hiervan helen.

Een voorbeeld hiervan zijn de 'griefcircles' van Francis Weller, beschreven in zijn boek ' The wild edge of sorrow'. 

Wil je graag meedoen aan een avond, of een ritueel aanvragen, dan ben je welkom om dit te laten weten via : info@re-ligare.beShared Soulfood & Drums:


Een zachte uitnodiging om tijd te nemen om jezelf op een diep niveau te ont-moeten in de veilige beddin van de groep.

Het drummen, de dans, het vuur en de directe verbinding met de natuurelementen,

helpen ons stil te worden en naar binnen te luisteren.