Kinderen/ Ouders

                  Het Kindertolk gesprek :


Heeft je kind het moeilijk?

Is het veel ziek?

Gedraagt het zich lastig? 

Zou je het graag willen helpen?

Via een kindertolkgesprek kun je zelf iets voor je kind doen!


Als ouder doe je wat in je vermogen ligt om je kind te helpen. Je geeft wat je kunt en als het niet goed gaat met je kind bezoek je de dokter, misschien speltherapeut of kinderpsychiater. Maar vaak kun je gelukkig ook zelf een sleutel zijn tot de verandering die nodig is. 

Wij als ouders kunnen heel veel leren over onszelf van onze kinderen. Of die nu baby zijn, of puber. De 'moeilijkheden' van en moeilijke momenten met onze kinderen, kunnen heel constructief gebruikt worden als spiegel voor onszelf. Door de inzichten die voortkomen uit die manier van kijken naar ons kind, kunnen we onszelf bevrijden van wat ons bezwaart. En wat ons bezwaart drukt ook op onze kinderen. Dus daarmee geven we ons kind tegelijk de 'ruimte' die het nodig heeft om gezond te kunnen zijn en om zich gezond verder te ontwikkelen. 

Via een 'Kindertolk' gesprek ervaar je een andere manier om naar het gedrag van je kind te kijken. Je doet in dit gesprek je verhaal over het probleem van je kind en ontdekt dat je kind aspecten van jouzelf spiegelt waar je geen bewust contact (meer) mee hebt. En hiermee kun jij aan de slag, zelf of met ondersteuning.


Het is een prachtige, liefdevolle methode en een bron van inspiratie voor de rest van je ouderschap. Het geeft je als ouder de kans om er beter te kunnen zijn voor hun kind. En je kind kan de spanning van zijn ouder(s) loslaten en zijn energie steken in zijn exploratie van het leven.

Het traject bestaat initieel uit 2 gesprekken: een intake en een teruggeefgesprek. Meer ondersteuning daarna is ook mogelijk.

Bel gerust voor een afspraak, een kennismakingsgesprek of meer informatie.


Op dit moment is er ook een mogelijkheid om de gesprekken via skype te doen.