Activiteiten en agendaMovement Medicine Losse dansavonden:Movement Medicine is een body-based spiritual practice. Een danspraktijk die de dynamische vrijheid van dans combineert met oefeningen, waarin o.a. kennis uit de systemische-, gestalt-, trauma therapie en sjamanisme verweven zit.

De School of Movement Medicine, in Devon, Engeland, is een creatie van Susannah en Ya'Acov Darling Khan, die ontstaan is na 18 jaar de 5 Rhythms gedoceerd te hebben. Als je meer wilt weten, kun je op hun website kijken: www.schoolofmovementmedicine.com


Tijdens de lessen Movement Medicine ervaren we steeds een aantal basisoefeningen, ondersteund door een dynamisch en heerlijk inspirerend muzieklandschap. Door deze oefeningen kun je meer in contact komen met je volledig potentieel.

Er wordt veel aandacht gegeven aan het belichamen van jouw unieke bewegingen, zodat lichaam, hart en hoofd zich meer kunnen verbinden en samenwerken.


Alles wat je op de dansvloer ontdekt, leert en ervaart kun je inzetten in je werk, je relaties en de wereld om je heen.
Data:


Diest: 16/6, 30/6, 14/7, 18/8, 1/9, 15/9, 13/10, 3/11, 17/11, 8/12, 15/12.

Hasselt: 29/9, 27/10, 24/11 en 22/12.

Tijd en plaats: van 19u30 tot 21u30 in Diest en van 20u tot 22u in Hasselt.

Inschrijven via info@re-ligare.be of 0477-505954

Meditatieve stilte wandelingen:


Als je zin hebt om even uit de context van je dagelijks leven te stappen en samen te verstillen in de natuur, ben je welkom bij een van onderstaande meditatieve wandelingen. 


We gaan onze zintuigen onderdompelen in de krachtige en zuivere atmosfeer van het bos.

Je zintuigen zijn de sleutel om deze kracht en puurheid van het bos te ervaren. Ze verbinden je met de natuur: Je hoort het gezang van de vogels, het geritsel van blaadjes in de wind, snuift de frisse schone boslucht op, ruikt de geur van het bos, raakt de zachtheid van het mos aan of de ruwe schors van een boomstam, ziet de textuur van de grond, de vorm van de takken en alle verschillende kleuren. Zo sta je stil bij je omgeving en laat je die stilte binnenkomen en jouw 'state of mind' beinvloeden. Meditatie en mindfulnes ontstaan hierdoor vanzelf.


Tijdens deze begeleidde wandeling verbind je je met de natuur om je heen en de natuur in jezelf, via oefeningen. We gaan op pad in stilte. Je wordt uitgenodigd om je af te stemmen op de stilte van de natuur en binnen in jezelf.

In die stilte ervaar je de verbondenheid met de natuurlijke wereld en elkaar, want stilte verbindt. Het versterkt je intuitieve, non-verbale kracht en heeft een transformerende kwaliteit.


Natuur is onmisbaar voor ons welzijn. Ze geeft je een ontspannen gevoel, verbetert je stemming, geeft je energie en verheldert je gedachten.

Er wordt ongeveer 1 wandeling per maand georganiseerd, op zondagavond. De tijden zullen varieren met het seizoen. Nadien komen we even samen aan het vuur, of aan het water.


Meebrengen: aan de weersomstandigheden aangepaste kleding, flesje water.

Blote voeten zijn ook welkom.
Data en tijd:


Op zondag van 19u-20u30:

25/6, 30/7, 27/8, 24/9


Locatie: Zelem

Bijdrage: 15 euro.

Inschrijven via email: info@re-ligare.beIk schrijf mij via deze link graag in op de maandelijkse nieuwsbrief