Bewuste dans

Dansen is fijn om te doen; het is lekker en gezond om vrij je lijf te bewegen. Bewust dansen is een manier om meer ruimte te geven aan de natuurlijke intelligentie van je lichaam. Het is een meditatie-in-beweging; een weg naar meer belichaamde zelfkennis en bewustzijn, een oer-oud medicijn. Op deze pagina vind je de praktische informatie en informatie over de events die plaatsvinden in de danszalen van het Begijnhof van Diest. Het zijn meestal open lessen/avonden. Soms ook vaste groepen. Iedereen is welkom, ook zonder danservaring. We dansen op blote voeten. Geschikt voor jong en oud, voor gepassioneerde dansers en voorzichtige bewegers.

 

5 Rhythms:


Open lessen doorheen het jaar en de vaste dansgroep in maart:


De 5 ritmes van Gabrielle Roth zijn richtingaanwijzers om de weg naar je ware zelf terug te vinden.

Een kwetsbaar, wild, hartstochtelijk en instinctief zelf. Een zelf dat het waard is om je ego duizend keer voor op te geven, want pas als je je ego loslaat, kun je je ziel tot uitdrukking brengen, omhelzen en bevrijden.

Voor meer info over de 5Rhythms van Gabrielle Roth, zie ook: https://www.5rhythms.com/


In de vaste dansgroep verkennen we de golf van de 5 ritmes in een reeks van 6 lessen vanaf 27 maart 2020.

Lesgevers: Nancy Harrison en Edo Kesteloot

Bijdrage: 75 euro (6 lessen voor de prijs van 5).


Les 1: START MET DE GROEP

Les 2: FLOWING

Les 3: STACCATO

Les 4: CHAOS

Les 5: LYRICAL

Les 6: STILLNESS
Movement Medicine Summer Long Dance 2020/ Dance for the Amazon Rainforest (29/5) :


Elk jaar is er een Summer Long Dance in Engeland. Zie de video van vorig jaar hieronder. Het evenement wordt georganiseerd door Movement Medicine en is een diepe ceremonie om ons te her-inneren aan, dat ons eigen welzijn nauw verbonden is met het welzijn van de aarde en het onze verantwoordelijkheid is om op onze eigen manier dit heilige leven te eren en te beschermen.

De dansers in deze ceremonie brengen samen een groot bedrag bijelkaar voor een goed doel, via zijn/haar eigen community. Dit is een voorwaarde om te participeren. Voor de komende Summer Long Dance (2020) vraag ik mijn community (aan jou?) om mee te helpen een bedrag bijeen te brengen voor de Pachamama Alliance. Hiertoe organiseer ik op 29/5 een dansavond, waarvan de inkom geheel naar de Pachamama Alliance gaat. Als je wilt, kun je hier ook een donatie maken (en mij graag verwittigen).Video Summer Long Dance 2018 :
Dance your natural rhythm, met Angela Boeringa :


Een welkom aan onze bewegende lichamen.

We dansen op bewuste en inspirerende muziek; fantasievol, ecstatisch, aardend, zacht, vloeiend, energiek, chaotisch, lieflijk, wild, harmonisch, verstillend.

In een veilige omgeving om je eigen dans in te volgen, precies zoals je bent.

Celebrate your own 'being', whatever prevailes at the moment of this dance. It is all welcome.

Angela is een gepassioneerde danseres, gefascineerd door (innerlijke) beweging, muziek en zang. Ze creëert haar eigen unieke 'soundscape', rijk, levendig en intrigerend.


                            PRAKTISCH:


Welkom voor alle dansavonden van 20-22u in de Clarissazaal in het Begijnhof.

Het adres is: Infirmeriestaat z/n, 3290 Diest.

De ingang van de zaal is tegenover de achterkant van de witte kerk in het Begijnhof.

Er is parkeerplaats op de ring tegenover het terras van Gasthof 1618 (wandel langs het terras naar de zaal), of aan het gemeentelijk zwembad.

Bijdrage steeds 15 euro, mits anders vermeld.

Het treinstation is op 15 minuten wandelen.

Meebrengen: flesje water en eigen beker voor thee na de dans.

Info en inschrijven op info@re-ligare.be

Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in op de maandelijkse nieuwsbrief.

 


  

 

 

 

 


Dans op de live wereldpercussie van Kundabuffi :Welkom bij deze vrije dansavond op de live wereldpercussie van Kundabuffi en gastmuzikanten.

We brengen muzikanten en dansers samen en genieten van wat spontaan in het moment ontstaat. Een soundhealing in beweging.

De avonden beginnen met een kort klankbad, waarna we op ons eigen tempo in beweging komen.

Klank en ritme als ervaringsveld voor je innerlijke beleving en als drijfkracht voor de uitdrukking van jezelf. Sfeerieke klanktapijten en opzwepende ritmes voor de exploratie van lichaam en geest.

Meenemen: water, matje en dekentje.

Klik op het facebookevent.

Sweet and Wild Women Dance :


Vrouwen resoneren van nature met andere vrouwen, door eenvoudig samen te zijn.

Deze bekrachtigende verbinding wordt in de dans nog duidelijker voelbaar.

In een wereld waarin de nadruk op 'worden' ligt, is het een weldaad om samen een omgeving te creëren waarin we gewoon kunnen 'zijn'.

Laten we samen dansen, genieten, exploreren en ontdekken wat het voor elk van ons brengt.

Live Piano Dance Music, met Stef Vink :

 

Je wordt deze avond uitgenodigd om je onder te dompelen in heerlijke muzikale piano soundscapes, ritmes en melodieën. De piano muziek raakt diep, de ritmes komen uit grooves die Stef zelf componeert. Hij leidt met passie en antwoordt door middel van muziek op wat zich ontvouwt in de dans. De muziek beweegt de dansers en de dansers bewegen de muziek. Luisteren, resoneren, verstillen, naar binnen en naar buiten kijken, zachtjes bewegen, swingen, springen, en weer terug.
Door deelname aan de dansavonden of de andere activiteiten ga je akkoord met dat je ten alle tijden zelf verantwoordelijk bent voor jouw welzijn en fysieke gezondheid.